برای همه ی ما ممکن است پیش بیاید که هنگام نوشیدن چای .آب یا مایعاتی دیگر در کنار لپ تاپ یا کامپیوتر روی لپ تاپ ,موبایل یا کیبرد یا هر وسیله ی الکتریکی دیگر مقداری از آن مایع بریزد.
در چنین مو قعی است که پیش خودتان می گویید لپ تاپم از دست رفت ….!
معمولا وقتی چنین مساله ای پیش می آید افراد عکس العمل های مختلفی دارند . بعضی ها دست و پای خود را گم کرده و باعث می شوند که آسیب جدی تری به وسیله ی مورد نظر وارد شود. اما در این مقاله می خواهیم به نکاتی اشاره کنیم که کمترین خسارت ممکن را ببینید.
خب اولین و مهمترین نکته که تاثیر بسزایی در سلامتی وسیله ی شما دارد این است که به فورا آن را خاموش کنید !
معمولا وقتی گوشی موبایل با مایعی تماس پیدا می کند خود به خود خاموش می شود در این موقع است که عکس العمل شما نسبت به آن سرنوشت ساز می شود. برخی فورا برای اطمینان یافتن از سلامت گوشی خود سعی در روشن کردن مجدد آن دارند که این عمل فقط باعث اتصال در مدارات وسیله و در نتیجه خسارت بیشتر می شود.
پس نکته اولی که حتما باید به یاد داشته باشید!
*به هیچ وجه برای روشن کردن وسیله وسوسه نشوید !
نکات مهم دیگری هم وجود دارند که انجام به موقع و درست آن ها از آسیب دیدگی جدی جلو گیری می کند.
نکات به ترتیب گفته شده اند اما بعضی مراحل آن در تمام مواقع لازم نیست.
*اگر لپ تاپ خود به خود خاموش نشد شما حتما آن را خاموش بکنید!
سریعا کابل های متصل به آن (کابل برق.شارژر . هارد اکسترنال و …) را جدا کنید. همچنین اگر وسیله ی مورد نظر باتری داشت حتما باتری آن را هم خارج کنید.
*وضعیت وسیله را طوری قرار دهید که از پخش شدن بیشتر مایع در آن جلو گیری شود.
* وضعیت وسیله را طوری قرار دهید که در جهت خروج مایع از آن باشد. معمولا در کیبرد و لپ تاپ ها می توانید آن را بر عکس رو به زمین بگیرید تا مقداری از مایع خارج شود.
*سطح آن را با یک حوله یا دستمال پاک کنید . البته توجه داشته باشید که مایع بیشتر پخش نشود.
*بعضی از کیبرد ها یک لایه ی بیرونی دارند که از ورود آب جلو گیری می کند در این صورت فورا مایع را از روی سطح آن پاک کنید.
*در صورتی که مایع به داخل لپ تاپ شما نفوذ کرده می توانید در صورتی که تمایل داشتید آن را باز کنید و تا جایی که ممکن بود کارت ها و درایو های مختلف روی آن را جدا کنید تا صدمه نبینند.( در صورتی که فکر می کنید توانایی لازم برای باز کردن لپ تاپ خود را ندارید حتما آن را به دست افراد متخصص بسپارید.)
*اگر مایعی به جز آب روی آن ریخته بود با اسپری های هوا یا یک وکیوم پودر های باقی مانده را پاک کنید.
همچنین در صورتی که بعد از خشک شدن مایع(مثل نوشابه یا هرچیز دیگر)خواستید آن را پاک کنید حتما بررسی کنید که با چه ماده ای پاک می شود معمولا می توان آن را با الکل یا حتی آب شستشو داد.
*یکی دیگر از مراحل مهم خشک کردن است !
-خشک کردن می تواند بسته به شرایط به روشهای مختلفی انجام بگیرد.
مثلا می توان سطح آسیب دیده را فقط در معرض جریان هوا قرار داد تا خشک شود. در این صورت باید به مدت ۱ تا ۲ روز سطح آن را آزاد بگذارید تا هوا جریان داشته باشد.
-خشک کردن با گرما:می توانید وسیله را در شرایطی که گرمای ملایمی به آن برسد قرار دهید تا خشک شود. معمولا با قرار دادن بالای رادیاتور یا مکان هایی که خشک و گرم اند می توان این کار را کرد.در این صورت
باید حداقل ۱۲ ساعت آن را در چنین شرایطی بگذارید.(این روش توصیه نمی شود چون باعث ذوب شدن بعضی قطعات موجود در برد می شود همچنین امکان اکسید شدن آن)
اما حتما به این نکته توجه داشته باشید اگر با سشوار یا وسیله ی دیگری می خواهید این کار را بکنید حتما آن را روی حالت خنک کننده اش قرار دهید البته به هیچ وجه استفاده از چنین روشی توصیه نمی شود چون این کار باعث می شود که رطوبت بیشتر نفوذ کند و باعث اکسید شدن برد و مدار ها شود. همچنین رطوبت نفوذ کرده ممکن است باعث ایجاد اتصال در مدار ها و باعث خراب شدن برد آسیب دیده شود.
پس اگر وسیله ی شما آسیب دید بهترین راه داشتن صبر و گشتن به دنبال روشی مناسب با آسیب دیدگی است.
در صورتی که مایع بر روی آن ریخت خونسردی خود را حفظ کرده و با توجه به نوع مایع به دانبال پاک کننده ی مناسب باشید.
برای خشک شدن هم بهترین راه خشک شدن بر اثر جریان هواست ! با اینکه مدت زمان بیشتری لازم دارد اما بسیار مناسب تر از روش های دیگر است.
در آخر هم لپ تاپ خود را سر هم کنید و آن را روشن کنید ببینید همه چیز درست کار می کند یا نه در صورتی که مشکلی وجود داشت تعمییر آن را به افراد متخصص بسپارید.
*هشدار:در صورتی که وسیله ی شما گارانتی دارد به هیچ وجه آن را باز نکنید و فقط مراحل اولیه را برای جلو گیری از صدمه انجام دهید.
می توانید از برنج هم برای کشیدن آبی که درون وسیله رفته استفاده کنید!!!!!!!!